Cecilia Gainaru Home Art Religious Glass Icons Decorative Objects Events About
metamorfoza
Expozitia "Metamorfoza"

Expozitia "Metamorfoza" organizata de TRUICART Events are loc in generoasele sali Papirus si Scriptorium din incinta Bibliotecii Nationale a Romaniei in perioada 15-28.11.2018. Expozitia "Metamorfoza este a 556a din cadrul Salonului National de Arta Atitudini Contemporane ajuns la ed a XIa. Manifestarea reuneste pe simeze 65 de artisti plastici profesionisti cu o mare diversitate de exprimare si tehnici diferite (sculptura, pictura, grafica,vitraliu etc). Cu ocazia vernisajului din date de 19.11.2018 unde a vorbit Dr. Marian Nencescu si dl Dan Tudor Truica s-au acordat pentru prima data, sub egida TRUICART Events Brand, Trofeul Manole unor artisti plastici cu merite deosebite in arta

"Metamorphosis" Exhibition

2018. November 15, “Metamorphosis” Exhibition- National Art Exhibition “Contemporary Attitude”- the XI th ed, Papirus and Scriptorium Gallery of the The Romanian National Library, Bucharest, Romania


metamorfoza   metamorfoza   metamorfoza   metamorfoza   metamorfoza   metamorfoza   metamorfoza  

salt
Salonul de toamna al AAP

AAP si Casa de cultura Friedrich Schiller din Bucuresti organizeaza "Salonul de toamna" al asociatiei in perioada 13-24.11.2018. Multele tablouri prezente pe simeze au coborat culorile bogate ale toamnei in salile frumoase ale Casei Schiller. La vernisajul din data de 13.11.2018 au vorbit: presedintele asociatiei dl. Nicolae Chilia si criticul de arta Aristo Bunescu.

Autumn Exhibition

2018, November 13, “Autumn exhibition”- Artist Association- Friedrich Schiller Gallery, Bucharest


salt   salt   salt   salt   salt   salt   salt  

nimes
Expozitia "Le genie imaginaire"

In perioada 10-16.11.2018 galeria de arta "Chez moi, chez toi" din Nimes, Franta impreuna cu TRUICART Events sunt gazdele expozitiei "Le genie imaginaire- le voyage de l'art roumaine en France".Pentru aceasta actiune a fost selectat un numar de 30 de artisti plastici din Romania si Bulgaria care folosindu-se de tehnici diferite si abordand subiecte variate au demonstrat, "dincolo de frontiere, actualitatea si acuratetea unui mesaj vizual contemporan" racordat tendintelor europene. Vernisajul a avut loc pe data de 10.11.2018 in prezenta dl. Asgeir Andersen, a dl Dan Truica si a unui numar de artisti si invitati.

"Le genie imaginaire" Exhibition

2018, November 10, "Le genie imaginaire" Exhibition- "Chez moi, chez toi" Gallery, Nimes, France


nimes   nimes   nimes   nimes   nimes   nimes   nimes  

porti
Expozitia "In an centenar porti deschise la Palatul Bratianu"

Asociatia Artistilor Plastici Bucuresti si Fundatia Culturala Ion I. Bratianu au gazduit in perioada 25.10-12.11.2018 expozitia membrilor AAP "In an centenar porti deschise la Palatul Bratianu". In salile ample ale galeriei lucrarile a 50 dintre artistii asociatiei au umplut simezele de culoare, peisaje din tara, imagini ale satului romanesc, portrete ale marilor inaintasi totul intr-o mare varietate de stiluri si abordari ( pictura in ulei sau acrilic, vitraliu, colaj, grafica). La vernisaj au participat Dl. Ion I. Bratianu, presedintele Fundatiei Culturale Bratianuu, dl Roberto Cezar Hamilton, ambasadorul Cubei si presedintele AAP dl. Dumitru Nicolae Chilia impreuna cu expozantii si invitatii acestora.

"Open doors at the Bratianu Palace" Exhibition

2018, October 25, "Open doors at the Bratianu Palace" Exhibition on the ocasion of the Romania's centenary- The Bratianu Palace Gallery, Bucharest


porti   porti   porti   porti   porti   porti   porti  

sate
Expozitia "Sate romanesti"

Expozitia "Sate romanesti" (25 sept-08 oct.2018) organizata de Asociatia Artistilor Plastici din Bucuresti la Sala Ronda din cadrul Cercului Militar National este un omagiu adus centenarului Romaniei. Cei 23 de artisti care au aparut pe simeze au incercat prin folosirea de tehnici diferite, stiluri diferite sa cuprinda cat mai multe aspecte din traditia si frumusetea satelor noastre. La vernisajul expozitiei din 27.09.2018 au participat artistii expozanti si invitatii lor si au vorbit presedintele asociatiei, pictorul Dumitru Nicolae Chilia, pictorul Cojocaru Vergil-Cover si Aristotel Bunescu, ziarist.

"Romanian Villages" Exhibition

2018, September 25, "Romanian Villages" Exhibition- Artist Association, Ronda Gallery- NMC, Bucharest


sate   sate   sate   sate   sate   sate   sate  

artmed
Salonul National de Carte si Arta Medievala

In perioada 17 septembrie- 11 octombrie 2018, la Biblioteca Nationala a Romaniei are loc expozitia "Ipostaze medievale-Revalorificari contemporane" in cadrul editiei a XI-a a Salonului National de Carte si Arta Medievala. La vernisajul care se va desfasura in 20.09.2018 sub forma unui colocviu interactiv intitulat " De ce iubim si retraim medievalul?" vor participa acad Razvan Theodorescu, critici de arta, scriitori, presedintele si vicepresedintele UAPR. Moderator Florin Filip- expert patrimoniu UNESCO si Marin Raducu- curatorul expozitiei Cei peste 100 de artisti care participa la eveniment expun lucrari inspirate din arta medievala bizantina, romanica si gotica si realizate intr-o mare varietate de tehnici (grafica, pictura, vitraliu, mozaic, tapiserie, sculptura etc) Aceste lucrari pot fi admirate alaturi de documente, carti, sigilii si peceti, lazi de zestre, embleme si steaguri din perioada secolului al XIV-lea. Ajuns la a XI-a editie Salonul de Carte si Arta Medievala "evidentiaza, prin revalorificari anuale ...patrimoniul romanesc de arta si arhitectura medievala, cat si pe cel european, punand accentul pe interferentele imagistice dintre cartea veche si arta contemporana de sorginte medievala.." ( Marin Raducu)

The National Book and Medieval Art Salon

2018, September 17, “The National Book and Medieval Art Salon” – The Romanian National Library - Bucharest


artmed   artmed   artmed   artmed   artmed   artmed   artmed  

salvara
Salonul de vara AAP

"Salonul de vara" al artistilor plastici din cadrul AAP a fost gazduit de Casa de cultura Friedrich Schiller din Bucuresti.Multele tablouri diferite ca mod de exprimare dar pline de culoare si frumusete au bucurat ochii celor prezenti. Vernisajul a avut loc pe 30.08.2018 expozitia fiind deschisa de catre pictorul si totodata presedintele asociatiei dl Dumitru Nicolae Chilia, pictorul Vergil Cojocaru- Cover si criticul de arta Aristo Bunescu. Ca de obicei artista Doina Ghitescu a incantat invitatii cu un recital de poezie. Expozitia va fi deschisa intre 29.08 si 11.09.2018.

Summer exhibition

2018, August 30, “Summer exhibition”- Artist Association- Friedrich Schiller Gallery, Bucharest


salvara   salvara   salvara   salvara   salvara   salvara   salvara  

marina
Expozitia "Marina"

Casa de Cultura Mihai Eminescu impreuna cu Liga Navala Romana- filiala Bucuresti gazduieste intre 30.07- 20.08 2018 expozitia "Marina" sub competenta organizare a Dl Vergil Cojocaru- Cover curatorul expozitiei si artist plastic. "Flotila artistica albastra" a Ligii Navale compusa din 31 de artisti plastici reuseste sa aduca in salile centrului cultural culoarea si murmurul marii. "Diversitatea temelor si a genurilor artistice este un exemplu intens de daruire si perseverenta...prin care artistii plastici creaza...opere de arta dainuitoare in care isi inglobeaza sufletul cu puterea si credinta in a produce bucurie publicului admirator de arta" ( V. Cojocaru-Cover).

"Marina" Exhibition

2018, July 30 Exhibition -Romanian Navy League- Mihai Eminescu Gallery, Bucharest , Romania


marina   marina   marina   marina   marina   marina   marina  

iasi
Salonul National de Arta Plastica "Atitudini Contemporane"

Salonul National de Arta Plastica "Atitudini Contemporane"ed a XIa din iunie 2018 a fost gazduit de galeria de arta "Victoria" din Iasi. Manifestarea recunoscuta prin caracterul ei itinerant si solitar a reunit pe simeze 31 de artisti plastici profesionisti, operele lor acoperind un spectru larg de teme si tehnici (pictura in ulei sau acrilic, vitraliu, mozaic, arta textila, grafica). De remarcat invitatul special artistul plastic, profesorul Mimmo Corrado cunoscut drept Calabrese. Vernisajul a avut loc pe data de 21 iunie ora 18 iar expozitia ramane deschisa iubitorilor de arta in perioada 20-30 iunie 2018.

National Art Exhibition “Contemporary Attitude"

2018, June 20, “National Art Exhibition “Contemporary Attitude”- the XI th ed.- Victory Gallery, Iasi, Romania


iasi   iasi   iasi   iasi   iasi   iasi   iasi  
effetto
Expozitia D'Effetto- Italia

Casa dei Carraresi din Treviso, Regione Veneto, Italia gazduieste expozitia "D'Effetto" in perioada 19-28 mai 2018. Lucrarile au fost atent selectate de catre curatorul evenimentului Dan Tudor Truica si de Fundatia Cassamarca reunind pe simeze 44 de artisti plastici, profesionisti, din Romania si Bulgaria. " Indiferent de tehnica abordata artistii selectati in cadrul acestei manifestari demonstreaza o data in plus, dincolo de frontiere, actualitatea si acuratetea unui mesaj vizual contemporan racordat la cele mai noi tendinte europene" ( D.T. Truica). Vernisajul a avut loc sambata 19 mai 2018 la Casa dei Carraresi.

“D’Effetto" Exhibition

2018, May 19, The International Art Exhibition- Casa dei Carraresi, Treviso, Venice, Italy


effetto   effetto   effetto   effetto   effetto   effetto   effetto  
sinteze
Expozitia "Sinteze"

Expozitia gazduita de Casa de cultura din Miercurea Ciuc este o retrospectiva a Salonului National de Arta "Temeiuri". Cateva dintre lucrarile unor artisti plastici prezenti de-alungul anilor pe simezele Salonului National de Arta "Temeiuri" sunt reunite in aceasta expozitie retrospectiva al carui itinerar a inceput la Ploiesti si imbogatit cu noi lucrari continua la Miercurea Ciuc.Vernisajul. La deschiderea expozitiei in 10 mai 2018 a luat cuvantul Dl Radu George Serafim, critic de arta si directorul Casei de cultura din Miercurea Ciuc.

“Syntheses" Exhibition

2018, May 10, "Syntheses" Marble Hall, Miercurea Ciuc, Harghita County, Romania


sinteze   sinteze   sinteze   sinteze  
culori
Expozitia "Culori mestesugite"

"Culori mestesugite" este o noua expozitie a artistilor plastici din cadrul AAP Bucuresti care a avut loc in perioada 04- 14 mai 2018 in salile Centrului cultural "Mihai Eminescu". Expozitia, plina de culorile lucrarilor celor 40 de exponenti printre care si lucrarile "Purtata de pe Mures" si "Apus Olimpian", a fost deschisa de catre pictorul si totodata presedintele asociatiei dl Dumitru Nicolae Chilia,artistul Vergil Cojocaru- Cover, directoarea Centrului cultural si criticul de arta dl Rosiianu.

“Beautiful Colors" Exhibition

2018, May 04, "beautiful Colors"- Visual Artists Association, Mihai Eminescu Gallery, Bucharest, Romania


culori   culori   culori   culori   culori   culori   culori  
salpri
Expozitia "Salonul de primavara AAP"

Expozitia de pictura a artistilor din cadrul AAP "Salonul de primavara" a fost gazduita de casa de cultura Friedrich Schiller din Bucuresti. In doua sali inalte si luminoase tablourile diferite ca mod de exprimare dar pline de culoare si frumusete au bucurat ochii vizitatorilor. Expozitia a fost deschisa in 29.03.2018 de catre pictorul si totodata presedintele asociatiei dl Dumitru Nicolae Chilia si directoarea Casei Schiller, dna Mariana Duliu.

“Spring" Exhibition

2018, March 27, “Spring exhibition”- Visual Artists Association- Friedrich Schiller Gallery, Bucharest, Romania


salpri   salpri   salpri   salpri   salpri   salpri   salpri  
masca
Expozitia "Masca si perla"

Palatul Parlamentului, sala C. Brancusi gazduieste in perioada 18.03-30.03.2018 expozitia "Masca si perla" din cadrul celei de a III-a editii a Bienalei artelor "Povestile inorogului". Expozitia aduce un omagiu artistului Ioan Octavian Penda prin prezenta pe simeze a unui numar mare de artisti si prin cuvantarea de deschidere la care au participat cunoscuti si prieteni ai graficianului. Tema aleasa, desi grea, a dus la aparitia unor lucrari deosebite ca idee, realizare, culoare. Deschiderea expozitiei a avut loc pe 18.03.2018 sub coordonarea Truicart Events impreuna cu Muzeul National al Hartilor si Cartii vechi Bucuresti si Camerei Deputatilor

“The Mask and the Pearl” Exhibition

2018, March 18 “National Art Exhibition “The Mask and the Pearl”- the IIIrd ed.- Parliament House- Constantin Brancusi Gallery, Bucharest, Romania


masca   masca   masca   masca   masca   masca   masca  
vis
Expozitia "Vis cu Nichita"

"Vis cu Nichita" este prima manifestare din cadrul Festivalului international de poezie "Zilele Nichita Stanescu" ed a XII-a. Expozitia gazduita de Muzeul judetean de arta Ploiesti- Ion Ionescu-Quintus, o cladire monument istoric somptuoasa si extraordinar de frumoasa va dura intre 15 martie si 15 aprilie 2018. La deschiderea expozitiei in 15 martie au luat cuvantul Dr Radu George Serafim critic de arta, Dl. George Calin, ambasador cultural Conventia ONU, Geneva si Dl Florin Sicoe custodele muzeului.

“Nichita's Dream” Exhibition

2018, March 15, International Festival "Nichita Stanescu Days" the XII ed.- The County Museum Ploiesti, Romania


vis   vis   vis   vis   vis   vis   vis  
ava
Expozitia "Black History"

In 1900 W.E.B. Du Bois a calatorit spre Franta cu scopul de a expune la Expozitia Universala din Paris fotografii, harti, diagrame si poze care sa aduca in atentia oamenilor conditia oamenilor de culoare din America. In loc sa prezinte problema intr-un mod comun, informatia a fost transmisa prin prisma artisticului si culorii. Expozitia anuala "Black History" organizata de Asociatia Artistilor Vizuali (AVA) din Chattanooga, Tennessee este o versiune moderna a celei din Paris avand insa acelasi scop: sa educe si sa captiveze. Deschisa in AVA's Gallery in centrul orasului Chattanooga ea a gazduit lucrarile a 12 artisti care in moduri diferite au tratat cu dragoste si culoare o tema atat de actuala. Vernisajul a avut loc pe 14 ianuarie 2018 si expozitia va ramane deschisa pana in 24 februarie.

"Black History” Exhibition

2018, January 14 “Annual Black History” - Main Gallery of the Assocition for Visual Arts (AVA), Chattanooga, USA


ava   ava   ava   ava   ava   ava   ava  arhiva   arhiva   arhiva   arhiva   arhiva   arhiva  
 
Webdesign by Lizzart